Rasta 67 prekės(-ių).

Rodoma 1-24 iš 67 prekės(-ių)

Aktyvūs filtrai

Citrinžolė 0,1 g

Kaina 1,54 €

Citrinžolė (lot. Cymbopogon citratus) – miglinių (Poaceae) šeimos žolinis daugiametis augalas. Dalis citrinžolių rūšių pasižymi maloniu, citriną primenančiu kvapu. Citrinžolės auga dideliais kupstais. Iš augalo lapų gaminama arbata, jie dedami kaip prieskonis į mėsos, žuvies, jūros gerybių patiekalus, sriubas. Citrinžolių aliejus atbaido uodus ir kai kuriuos kitus kenkėjus, bet vilioja bites.

Citrinžolės pasižymi vaistinėmis savybėmis – turi raminamąjį poveikį, atpalaiduoja raumenis, mažina nerimą.

Česnakas meškinis, 5 g

Kaina 1,54 €

Meškinis česnakas (lot. Allium ursinum)
Be kitų mineralų, meškiniame česnake gausu geležies, magnio, fosforo, kalio, sieros, vario, vitaminų A (beta karotenas), B1 (tiaminas), B2 (riboflavinas), B3, B9 (folio rūgštis), vitamino C (askorbino rūgštis). Vitamino C jame yra 10-15 kartų daugiau nei citrinose ir apelsinuose.

Pankolis, 1 g

Kaina 0,57 €

Pankolis (lot. Foeniculum capillaceum) - prieskoninis bei vaistinis vienmetis augalas, pasižymintis maloniu anyžius, citrusus bei krapus primenančiu aromatu. Ankstyva veislė, pasižyminti derlinga lapija. 

Sėja nuo kovo iki rugpjūčio.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Pupelės ADZUKI daiginimui (lot. Vigna angularis). Lengvo daigumo. Labai skanūs, traškūs, šiek tiek saldaus riešutų skonio. Dietinis produktas, gausus skaidulų, lengvai virškinamų baltymų, kompleksinių angliavandenių, mineralinių medžiagų.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Valerijonas, 0,2 g

Kaina 0,72 €

Valerijono sėklos (lot. Valeriana officinalis). Daugiametis, iki 2 m aukščio žolinis augalas.

Tinktūros ir užpilai iš šaknų yra naudojami vaistažolių medicinoje miego sutrikimams gydyti kaip švelnus raminamasis vaistas. Sėjama į sėklų guolį gegužės – birželio arba rugpjūčio mėn. Sodinkite sodinukus į nuolatinę vietą pavasarį sėjant rugpjūtį ir vasaros pabaigoje. Šaknys kasamos vėlyvą rudenį ar pavasarį.

Pupelės MUNG daiginimui (lot. Vigna radiata). Lengvo daigumo. Labai skanūs, šviežių žirnelių skonio daigai. Labai maistingos, gerai virškinamos. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Medetkos vaistinės 1 g

Kaina 0,57 €

Vaistinės medetkos (lot. Calendula officinalis) auginamos kaip dekoratyviniai ir vaistiniai augalai, naudojamosi kaip vaistažolė. Nuovirai malšina skausmus, atpalaiduoja spazmus, gydo sunkiai gyjančias žaizdas, nudegimus, išbėrimus, egzemą, uždegimines ligas, stabdo kraujavimą, piktybinių auglių augimą, skatina tulžies sulčių ir šlapimo išsiskyrimą, mažina kraujospūdį. Jie turi baktericidinių ypatybių.

Juodųjų garstyčių sėklos daiginimui (lot. Sinapis nigra). Lengvo daigumo. Daigai turi aštrų, aštrų skonį ir kvapą. Juodųjų garstyčių daiguose yra daugiau skaidulų nei kitose garstyčių rūšyse, baktericidinių savybių turinčių fitoncidų ir imuninę sistemą stiprinančio vitamino B2, saponinų, flavonoidų ir augalinių hormonų.

Raudonųjų kaliaropių sėklos daiginimui (lot. Brassica oleracea L. convar. acephala). Lengvo daigumo. Skonis primena špinatus ir kopūstus. Daigai turi vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų (ypač A, B, C ir E), mikro ir makro elementų. Kolrabio daigai stimuliuoja ir gerina atmintį, aktyvina organizmo imuninę sistemą, užkerta kelią vėžiui ir užkerta kelią virusinėms atakoms.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Raudonųjų kopūstų sėklos daiginimui (lot. Brassica oleracea var. capitata). Lengvo daigumo. Skonis primena šviežius kopūstus. Puikus vitaminų A, C, B, E, H, K, PP šaltinis. Daigai yra raudonos spalvos, juose yra daug mineralų: kalcio, geležies, fosforo, jodo, magnio, kalio, cinko ir sieros ir daugelio mikroelementų - tokių kaip jodas, manganas, selenas ir ličio.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Ožragių sėklos daiginimui (lot. Trigonella foenum-graecum L.). Lengvo daigumo. Išraiškingo skonio, šiek tiek karsteli, patiekalams suteikia lengvą riešutų skonį. Daiguose yra baltymų, vitaminų ir mineralų. Sumažina cholesterolio kiekį kraujyje, regeneruoja audinius, stiprina kūną, skatina eritrocitų susidarymą.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Kiniškų pupelių mišinys daiginimui. Lengvo daigumo. Gaivaus skonio traškūs daigai. vitaminų B, B2, B1, B6, E ir D. Daigintose kiniškose pupelėse gausu lecitino ir nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios yra maistas nervų sistemai, baltymų bei mineralų, kuriuose ypač daug magnio, kalio, geležies, kalcio.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

7 rūšių daiginimo sėklų rinkinys, susidedantis iš mung pupelių, liucernos, įvairių lęšių ir ridikėlių bei sudarantis švelnią skonio kompoziciją. Dėl šiame mišinyje esančių rūšių įvairovės, mes gauname didelę vertingų maistinių medžiagų, mineralų, amino rūgščių ir vitaminų dozę vienoje porcijoje. Juose yra didelis kiekis kalcio, geležies, magnio, kalio, sieros ir daug mikroelementų (jodo, mangano, ličio, seleno). Reguliarus daigų vartojimas sumažina blogojo cholesterolio kiekį (pasižymi antiaterosklerozinėmis savybėmis) ir reguliuoja virškinimo procesus. Šio mišinio daigai puikiai tinka salotoms ar kaip priedas prie sumuštinių.

Miežių sėklos Yung daiginimui. Malonaus, švelnaus skonio, puikiai papildo salotas, duoną, konservuotą mėsą bei sūrį. Miežių daigai gausu provitamino A, B vitaminų, įskaitant B9 - folio rūgšties, B12, vitamino C, geležies, kalio, magnio, fosforo ir kalcio, antioksidantų.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Pipirnių sėklos daiginimui (lot. Lepidium sativum). Lengvo daigumo. Pikantiško aštroko skonio. Pipirnės turi daug vitaminų C, A, D, B1, B2, B3, fosforo, jodo. geležies, kalio, kalcio, magnio, mangano ir sieros.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Ridikėlių sėklos CHINA ROSE daiginimui. Lengvo daigumo. Dietinis produktas, tinkamas daiginti nedideliame vandens kiekyje, daigyklose. Daigus galima valgyti jau po 3-6 dienų. Pikantiško švelnaus ridikėlių skonio, turtinga maistinėmis medžiagomis, vitaminais. Jie naudojami švieži kaip priedas prie salotų, sūrių, sumuštinių, varškės, kiaušinių, sriubų, mėsos, žvies patiekalų.

Ridikėlių RED PURPLE sėklos daiginimui (Raphanus sativus L. subvar. Radicula). Lengvo daigumo. Švelnaus ridikėlių skonio. Ridikėlių daiguose yra didelis vitamino C kiekis, stiprinantis organizmo imunitetą, vitamino B, karotino, antioksidantų, sieros.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.

Saulėgražų sėklos daiginimui (Helianthus annus). Lengvo daigumo. Pikantiško skonio, traškūs. Turtingi nesočiųjų riebalų rūgščių, baltymų ir vertingų vitaminų A, C, D, PP, fosforo, kalcio, magnio, kalio, vario ir cinko šaltinis.

Užauginta ekologiniame ūkyje, sertifikuota PL-EKO-07-17944 sertifikatu.