Vaistinės medetkos (lot. Calendula officinalis) auginamos kaip dekoratyviniai ir vaistiniai augalai, naudojamosi kaip vaistažolė. Nuovirai malšina skausmus, atpalaiduoja spazmus, gydo sunkiai gyjančias žaizdas, nudegimus, išbėrimus, egzemą, uždegimines ligas, stabdo kraujavimą, piktybinių auglių augimą, skatina tulžies sulčių ir šlapimo išsiskyrimą, mažina kraujospūdį. Jie turi baktericidinių ypatybių.
Raudonėlis yra daugiametė šeimos žolė - vaistinis augalas.
Raudonėlių sėklos sėjamos kovo, balandžio mėnesiais į daigykles ar vazonus.
Kiekis: 0,5 g
Rausvoji rūgštynė (lot. Rumex sanguineus) - ypač nereiklūs dekoratyvūs daugiamečiai augalai, suformuojantys tankią lapiją. Jaunų lapų skonis panašus į valgomųjų rūgštynių , tik yra gausus beta-karotino šaltinis, kuris atitolina senėjimo procesus, sustiprina kraujagysles.
Valgomi rūgštynių lapai, jauni stiebai naudojami salotoms, sriuboms, padažams. Lapuose gausu askorbo rūgšties, suteikiančios augalui būdingą rūgštumą. Gausu vitaminų C, B, karotino, oksalo rūgšties.
Petražolės - vienos labiausiai vertinamų žolelių, o ši veislė ypač išskiria savo derlingumu ir atsparumu miltligei.
Derlinga itališkų petražolių veislė, išsiskirianti ypatingu skoniu ir kokybe.
Portulaka yra ypatingas augalas, pasižymintis naudingų medžiagų gausa, nauda sveikatai ir tonizuojančiomis savybėmis.
Itin naudinga ir populiari daržovė - lapinė salota, kurią galima auginti namų soduose, balkonuose ir ant palangių nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens.
Itin naudinga ir populiari daržovė - greitai auganti garbanota salota, auginama soduose, balkonuose ir ant palangių nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens.
Itin populiari ir naudinga daržovė, tinkanti įvairiausiems patiekalams - greitai auganti rudoji salota, auginama soduose, balkonuose ir ant palangių nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens.
Itin naudinga sveikatai mažoji lapinė salota, kuri išsiskiria savo išvaizda ir skoniu.
Ypač populiari daržovė - lapinės salota su labai skaniais ir išskirtinai gražiais raudonos spalvos lapais.
Romaninė salota, pasižyminti nauda virškinimo sistemai, auginama dėl puikaus skonio ir maistinių savybių, o taip pat joje randama daug skysčių ir ląstelienos.
Kalendra naudojama kaip prieskoninis ir vaistinis augalas, ir yra ypač vertinama Azijos virtuvėje.